sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Muiden suhtautuminen kaniestehyppyyn

Seuraavien päivien aikana teillä on mahdollisuus päästä lukemaan mielipidepostauksia eri aiheista! Olemme päättäneet isomman kaniblogaajaporukan kanssa tehdä sarjan erilaisista kaneihin liittyvistä mielipidepostauksista. Tämä postaus on sarjan viides ja seuraava postaus julkaistaan blogissa Esteristeytyksen ja skottikissojen kommelluksia. Lisään alla olevaan listaan postaukset, sitä mukaan kun niitä julkaistaan lisää.

5. Muiden suhtautuminen kaniestehyppyyn
6. Kanin menettäminen


Muiden suhtautuminen harrastukseeni - kaniestehyppyyn

Ihmiset suhtautuvat kaniestehyppyyn hyvin vaihtelevasti. On niitä, jotka pitävat harrastusta tyhmänä ja niitä jotka pitävät lajia "siistinä." Kaniestehyppy on yleistynyt paljon. Monet tietävät nykyään mistä on kyse, silti sitä pidetään tyhmänä. Väitetään että kanit eivät tykkää hyppiä ja se on ilkeää pakottaa kaneja hyppimään. En usko että yksikään kani, joka ei tykkää hyppiä pärjäisi kilpailuissa kovinkaan hyvin.

Toiset pitävät lajia mahdottomana. Eivät kanit voi pitää hyppimisestä, eivätkä ne voi olla tarpeeksi viisaita. Se ei ole mahdollista. Totuus sanoo kuitenkin toista. Kanit voivat oppia hyvinkin paljon asioita ja hyppiminen on melko luonnollista kaneille. Ennakkoluuloja saadaan ajan myötä kumottua, toki joillakin on tietty ajatusmaailma, emmekä me sille voi mitään. Kunhan jokainen kaniaan hypyttävä tietää ettei satuta kania, eikä pyydä kanilta liikoja. 

Yleisestikkin kaneja kohtaan on ennakkoluuloja. Niitä ei pidetä hyvinä lemmikkinä, niin kuin ne ovat. Ajatellaan, että kani on tylsä ja turha. Näitäkin oletuksia saadaan muutettua, kertomalla ihmisille mitä kanit oikeasti antavat ihmisille. Kaneista on paljon iloa, sekä ne ovat yleensä hyvin sosiaalisia.

Uudessa koulussa joillekkin ryhmäläisille näytin videon kanistani kilpailuissa. Se oli kuulemma hienoa, mielenkiintoista.  Muutama tiesi myös blogini entuudestaan ja halusi katsoa videoita itse lisää. Tuntuuhan se oudolta kertoa kaneista, kun sen on koittanut jättää pois. Jokseenkin siis koko harrastuksesta puhuminen tuntuu hankalalta ja oudolta. Monet myös pitävät kaneja hyvin söpöinä - tottakai söpöjä loikkivia kaneja on hauska katsoa.

Jotkin ihmiset kuitenkin osoittavat kiinnostusta aidosti. Silloin kun Toukka hyppäsi ennätyksen, koulussa luokkalaiset onnittelivat. Se tuntui hyvältä, palaute oli positiivista eikä sitä huonoa läppää mitä yleensä. Usein nuoremmat ihmiset ovat kiinnostuneempia lajia kohtaan, kuten voimme olettaa. On mukavaa vastailla kysymyksiin, joita varsinkin lapset kysyvät. Ilo jakaa tietoa tietämättömille.

Lajiin on myös ollut mahdollisuus tutustua. Meillä on käynyt tuttujamme kaniensa kanssa, niin että olen opettanut kaneille estehyppyä ja kertonut lajista. Olen myös hypyttänyt joissakin tapahtumissa kaneja, joten tieto lajista on lisääntynyt. Meissuilla yleisö on saanut itse kokeilla kanien hypytystä. Naapuruston lapset ovat käyneet hoitamassa kanejani(muun muassa antamassa voikukan lehtiä), sekä olen antanut joidenkin kyläilijöiden hypyttää kanejani muutamalla pienillä esteellä.


Aihetta sivuaa myös alkuvuodesta kirjoittamani kani-ihminen postaus. Edellä mainittu postaus on laajempi, sekä käsittelen kaneihin liittyviä asioita laajemmin. Joskin myöskin hieman erilaisesta näkökulmasta.

13 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus ja kivasti kuvitettu! :)

  VastaaPoista
 2. Tää kaniaiheinen postaussarja on tosi kivaa luettavaa :) Loistava idea!

  VastaaPoista
 3. Kaneista löytyy kyllä paljon mielipiteitä, omassa tuttavapiirissä lähinnä ihmisiä, joita koko juttu ei paljoa hetkauta suuntaan kuin toiseenkaan eli ei ole mitään "kanit on ihan tyhmiä" mutta ei myöskään mitään kiinnostusta. Hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin tutut ovat melko samaa mieltä. Lähinnä koulussa tai muualla asiaa hämmästrllään enempi. Kiitos! :)

   Poista
 4. Kiva postaus jälleen, vaikkei tämä minun mielestäni varsinainen mielipidepostaus ollut, kun kerroit omia kolemuksia ja tuntuksistasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tiedän että mielipiteitä olisi voinut olla enemmän, mutta halusin tällä kertaa tehdä postauksen tähän tyyliin. :D

   Poista
 5. Todella kiva postaus, ihan kuin omasta suusta!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä postaus! Tää aihe oli tosi kiva. :)

  VastaaPoista